Home Dom Održavanja sredstava za čišćenje

Održavanja sredstava za čišćenje

204

Da li čistite mikrotalasne pećnice Pranje rukavica prie pranja posuđa? Ako ne, možda je vreme za početak.

Kako sada čistimo više nego ikad, pravo je vreme da procenimo da li zaista činimo svoje kuće prljavijim ne čisteći krpe za čišćenje i drugo.

U ovom tekstu ćemo opisati koliko često trebamo raditi čišćenje ili zamenu naših alata za čišćenje.

Koliko često trebate čistiti ili zameniti sredstva za čišćenje?

Koliko često treba čistiti sunđere?

Umazane suđe za suđe mogu da sadrže opasne bakterije poput E.coli, zbog čega je važno redovno da ih zamenimo. Savet je da zamenite sunđere nedeljno, ali ako želite da smanjite količinu otpada, evo nekoliko vrhunskih saveta za čišćenje;

• Mikrotalasne sunđere

Stavite sunđero u mikrotalasnu pećnicu zasićujući je vodom (1/4 šolje za piling sunđere i 1/2 šolje za celulozu). Zatim se zagrejte na jakom minutu (piling) ili dva minuta (celuloza). Sundjere za mikrotalasno pešavanje, kako se izveštava, mogu da sakupe 99,9 odsto klica.

• Isperite bjelilom
Izmešajte 3/4 šolje belića u jednom litru vode i namočite sunđeru pet minuta, a zatim isperite.

• Namočite sirće

Umažite sok u sirćetu pune čvrstoće pet minuta, a zatim isperite.

• Stavite ih u mašinu za pranje sudova

Dodajte sunđeru u uobičajeni uređaj za pranje sudova, koristeći podešavanje zagrejanog suvog pranja.

Koliko često treba čistiti krpe?

Kao sunđeri, krpe za čišćenje su uzgajalište bakterija – posebno ako se svakodnevno koriste u zadacima. Krpe za čišćenje trebate zameniti svaka dva meseca samo ako ih održavate čistima. ”

Između zamjene, stručnjaci savjetuju da ih perite tjedno i na suhom na zraku kako biste spriječili „vlažan“ miris.

Koliko često treba čistiti gumene rukavice?

Trebali smo oprati rukavice, ko je znao? Rukavice koje nosite za pranje ili pranja VC-a trebale bi trajati dugo ako se o njima neguje. Očistite rukavice toplom vodom i sapunom nakon svake upotrebe – i zamenite ih samo nakon znakova propadanja!.  Naravno koristite drugačiji par za kuhinju i kupatilo.

Koliko često trebam čistiti krpe od mikrofibera?

Dugotrajna alternativa prašinama od tkanine, krpe od mikrovlakana su čvršće i mogu se oprati i ponovo upotrebiti više puta pre nego što se raspadnu.

Međutim, kao i bilo koju krpu, i dalje ih treba redovno čistiti. Jednom nedeljno bacite krpe od mikrofibera u veš i ostavite da se osuše na vazduhu .

Koliko često treba čistiti plastične četkice za piling

Četkice od plastike traju duže vreme i obično su trajnije od krpa i sunđera. Morate da zamenite četkice posle znakova propadanja, kao što su čekinje koje se stanjuju, i dobro ih isperite i tapkajte nakon svake upotrebe.

Koliko često treba da čistim prašine od perja ili tkanine?

Prašinu od perja neće trebati zameniti sve dok znakovi propadanja, poput perja ne ispadnu. Ali moraćete da dajete prašini od perja nedeljno i perite se toplom vodom i sapunom mesečno.

Koliko često treba čistiti glave krpe?

Uvlačenje mopsa u prljavu vodu može vremenom izazvati nakupljanje bakterija. Savetujemo vam da zamenite glave krpe svaka 2 meseca. U međuvremenu obavezno isperite i isušite nakon svake upotrebe.