Home Dom Šta ne treba raditi pri izboru nove kuhinje – 4 najčešće greške

Šta ne treba raditi pri izboru nove kuhinje – 4 najčešće greške

211

Nova kuhinja je ogromna, ali vredna investicija za svaki dom. Izgleda lepo i funkcionalno, uvek će dodati vrednost vašem domu. Ali jedna stvar koju ne želite da uradite je da zaboravite sitne detalje.

Često su najočiglednije stvari koje jednostavno zaboravljamo prilikom dizajniranja kuhinje. Na primer, gde idu kante ili koliko je frižider dostupan dok kuvate. Primarna funkcija kuhinje je kuvanje i priprema hrane, tako da ona mora biti visoko funkcionalna. Zbog toga je važno uvek započeti proces dizajniranja, gledajući kako koristite prostor za pripremu i kuvanje jela. Ali ko kaže da funkcionalnost ne može biti zapanjujuća? Zahvaljujući pametnom dizajnu, kuhinje ovih dana mogu biti najbolje ouredjena soba u kući.

Sastavili smo spisak od 4 stvari koje nije poželjno uraditi prilikom dizajniranja kuhinje vaših snova.

Zaboravite prostor za brojač

Veoma česta greška u dizajnu kuhinje nije uključivanje dovoljnog brojača prostora za rad. Ne zaboravite da uključite dovoljno prostora za pripremu jela, pokažete sve svoje uređaje, operete i potencijalno možete jesti i družiti se ako tako planirate koristiti kuhinju.

Podcenite koliko prostora za skladištenje vam treba

Planirajte prema tome i odvojite prostor za svaku pojedinu stvar, od tegli za začine do ladica za odvajanje jela. Iako je iskušenje za dodavanje na spisku veliko, jasan početni indeks će vas pratiti. Pridržavajući se jasnog plana izbegavate i iskušenje da pretrpite svoju potpuno novu kuhinju. Ključno za maksimalno iskorištavanje skladišta iz vaše kuhinje je razmišljanje o pametnim načinima integracije rešenja za skladištenje u postojeće elemente kuhinje.  Na primer, magnetni paneli pomažu da se koristi neiskorišćeni prostor zida između zidnih i osnovnih ormana. Razmišljajući izvan okvira, nastavlja da sugerira, za glomaznije predmete, takođe biste trebali razmotriti izvlačenje ugaonog skladišta. Dizajnirani tako da se lako uklapaju u ormare, izvlačenje skladištenja pomaže u efikasnom skladištenju udaljenih predmeta i olakšava im pristup kada je to potrebno.

Konačno, ne zaboravite da iskoristite podnu površinu, uzimajući u obzir kolica koja stvaraju dodatni prostor kada spremate hranu, ili se čak mogu koristiti i kao kolica za piće kada se zabavljate. Sva korisna razmatranja kada je u pitanju stvaranje kuvinje koja će radi na najteži način da udovolji svim vašim potrebama.

NE zanemarite ventilaciju

Dobra ventilacija je ključna za svaku kuhinju, posebno za kuvanje ukusnih jela iz dana u dan. Kuvanje, posebno na ploči za kuvanje, može ostaviti dugotrajne mirise koji, ako se ne provetravaju, mogu se širiti po cijelom domu. Iako je miris kućne hrane u ovom trenutku ukusan, ne želite da ostatak kuće miriše i pokvari atmosferu. Uložite u odgovarajući sistem ventilacije koji je efikasan u hvatanju nečistoće, cirkuliše vazduh i, generalno, čuva vašu kuhinju čistom. Pokušajte da ne tražite jeftine proizvode koji samo recirkulišu protok vazduha i troše puno energije. Uvek postoji rešenje koje nivo buke i potrošnju energije svodi na minimum.

NE dozvolite da se smeće nagomilava

Zvuči potpuno očigledno, ali kada je reč o smeću, jer je to najmanje glamurozan deo, kante se često zanemaruju. S obzirom na to da je otpad potpuno neizbežan, on bi ga trebalo uzeti u obzir kao prioritet, čak i imajući u vidu da sada zahtevamo odvojeno recikliranje, hranu i opšte zbrinjavanje. Najbolje rešenje su integrisane kante za otpatke ili barem ormarići za skrivanje samostojećih kanti. Sakrivanje ne samo prisustva otpada, već i pomaganje u zadržavanju mirisa. Kada namenski prostor nije dodeljen u fazi planiranja, jedina održiva opcija je slobodno postavljeni kanti na ekranu. Srećom sada možete kupiti elegantna rešenja, ali ako ovo nije bio deo plana, neće vam se svideti kad shvatite da je odlaganje otpada zanemareno.