Home Dom Uredite svoj dom nameštajem po meri

Uredite svoj dom nameštajem po meri

217

Svaki dom predstavlja odraz onoga ko u njemu živi i provodi vreme. Svaki dom je jedinstveni prostor koji treba da odgovara ličnosti koja u njemu provodi izvesno vreme, pa je iz tog razloga potrebno urediti ga po svom ukusu.

Uređenje doma svakako predstavlja i kupovinu određenog komada nameštaja pored svih sitnica koje domu daju toplinu i unikatnost. Ono što je kod nameštaja potrebno jeste da se uklopi u sliku kakvu zamišljamo ili bar dimenzije koje nekada ne možemo promeniti. U takvim slučajevima jedinstveno rešenje jeste izrada nameštaja po meri. Iako je fabrički nameštaj u većini salona lep i kvalitetan, male su šanse da kupovinom takvog nameštaja vaš stan bude jedinstven.

Pored toga što namešptaj po meri nudi unikatnost, on zaista prednjači i u nekim drugim stvarima kao što su fleksibilnos i prilagodljivost. Nameštaj po meri je savršeno rešenje ukoliko posedujete stan ili kuću manje kvadrature, gde treba iskoristiti prostor u potpunosti. Takođe, pogodan je i za nepristupačna mesta koja se mogu pronaći u stanovima u potkrovlju. Nameštaj po meri podogan je i za osobe koje su izrazito visoke ili niske, te se komadi prilagođavaju njihovim potrebama.

Nameštaj po meri nudi vam priliku i da sami budete dizajneri i uživate kreirajući čitav enterijer svog doma. Ne morate birati već fabrički izrađeni nameštaj, već slobodno uključite svoju maštu, prelistajte stranice časopisa i smislite najluđe ideje koje će vaš dom učiniti jedinstvenim.

Iako se mnogi razmišljaju koji namštaj izabrati zbog mišljenja da je izrada nameštaja po meri skuplja varijanta, budite sigurni da vas fabrički nameštaj može skuplje koštati. Osim toga, sa izradom nameštaja po meri bićete sigurni u kvalitet materijala koji ste sami odabrali, a samim tim u njegovu trajnost. U svakom slučaju treba dobro razmisliti kada se odlučujete koji će materijali igrati glavnu ulogu u izradi nameštaja po meri.

S tim u vezi, nameštaj od punog gvožđa iako ima svoje prednosti ima i mane. Pa tako pored visoke cene, nameštaj od punog gvožđa je najčeđće veoma težak i neudoban. Stoga je uvek bolja zamanea za skuplje varijante nameštaj izrađen od punog drveta, od koga se mogu praviti skoro svi komadi nameštaja, kuhinje, stočići, komode, dečiji i bračni kreveti itd.

Nekada su se ljudi opredeljivali za izradu kuhinja i plaka po meri, danas je situacija drugačija, pa ukoliko se dođe do odluke da se nameštaj izrađuje po meri, onda u to budu uključeni skoro svi komadi nameštaja, pa čak i kreveti.

Dobar krevet, uvek mora da ispunjava određene uslove kako bi njegov kvalitet bio potvrđen. Dobar krevet mora da nudi udobnost, zdravlje i stil. Zato krevet mora biti udoban i čvrst, posebno u današnje vreme kada se radno vreme povećalo,a vreme za odmor smanjilo, te se svaki trenutak u odmoru mora provesti kvalitetno, kako bi se „baterije napunile“ za nove aktivnosti. U tom slučaju treba naći krevet koji će nam savršeno odgovarati, pa je uvek sigurno rešenje izrada kreveta po meri. 

Kada je u pitanju izrada kreveta po meri, osnovno pri odabiru jeste određivanje dimenzija o kojima odlučuje osoba koja će u njemu spavati ili odmarati. Kako bi mere bile idealne, na visinu osobe dodaje se 20-30cm, bilo da je to jednopersonski ili bračni krevet. Kod bračnih kreveta, dužina ostaje ista samo se širina duplira, tako da svako ima dovoljno prostora za sebe.

Kada je u pitanju visina kreveta, proizvođači predlažu da krevet bude visok od 45-60 cm.

Kod izrade kreveta bitno je izabrati i materijal letvica, čiji razmak ne bi trebalo biti veći od 4 cm. Pojedini kreveti mogu sadržati više komponenti u svom sadržaju kao što su to fioke, koje mogu poslužiti za odlaganje posteljine, jastuka, ili drugih stvari, koje će biti zaštićene od prašine.

Pored standardnih kreveta, moguće je napraviti i zidni krevet ukoliko je vaš prostor mali. Ovakvi kreveti pored toga što ne zauzimaju dodatni prostor, praktični su i lagani ali i izrađeni od dobrih materijala. Idealni su i za dečije sobe i studentske stanove.

Danas, zahvaljujući velikoj ponudi na tržištu i mogućnosti izrade nameštaja, uvek možete biti kreativni u odabiru, željama i uklapanju nameštaja u svoj životni prostor.