Home Auto-moto Osiguranje sa kojim se bezbednost zagarantovana

Osiguranje sa kojim se bezbednost zagarantovana

137

U savremenom dobu, usled brzog tempa života, obimnih radnih i privatnih obaveza, često vožnje na autoputevima i pod visokim, a dozvoljenim brzinama, osiguranje je i više nego potrebno svima, bez izuzetka. Da bi bili bezbedni, odnosno sigurni na putevima, pružaju se različite vrste osiguranja ljudi, vozila i svih učesnika.

Kasko osiguranje, zatim putno i osiguranje od autoodgovornosti, samo su neke od dostupnih opcija koje se mogu ugovoriti brzo i lako. Mogućnost podnošenja zahteva online putem, uz ugovaranje nakon samo jednog razgovora, obezbeđuje da se dobije putno osiguranje, ili bilo koja druga vrsta u trenutku i za period za koji je to potrebno.

Kasko osiguranje vozila na putevima

Bezbednost na putevima imperativ je upravljanja motornim vozilima, bez obzira na doba dana ili noći, kao i iskustvo. Kasko osiguranje vozila predstavlja vrstu sigurnosti koja se ugovara na dobrovoljnoj bazi. Na osnovu ove vrste osiguranja obezbeđuje se nadoknada troškova usled saobraćajnih nezgoda i elementarnih nepogoda. 

Bilo da je u pitanju mehaničko oštećenje jednog ili više vozila, zatim požar, odron, nezgoda usled iskakanja životinje na put, leda, snega i proklizavanja, kasko osiguranje nadoknađuje nastale troškove. Naravno, svaka vrsta osiguranja podrazumeva plaćanje premije u dogovorenom iznosu i za potreban period. Nakon toga, ukoliko dođe do nezgode, troškovi se nadoknađuju iz osigurane sume. 

Osiguranje od autoodgovornosti kao obavezna varijanta

Za razliku od opcije kasko osiguranje koje je na dobrovoljnoj osnovi, osiguranje od autoodgovornosti predstavlja obavezu koja se ugovara najmanje jednom godišnje, prilikom registracije automobila. Osiguranje od autoodgovornosti glasi na samo vozilo, tako da u slučaju kada dođe do nezgode, šteta se nadoknađuje drugim učesnicima i trećim licima, bez obzira ko je upravljao automobilom osiguranika. 

Naime, osigurana suma pokriva troškove na drugim vozilima, kao i licima koja su pretrpela štetu usled krivice vozila osiguranika. Zatim se naplata vrši putem rata, prilikom registracije i na druge načine od lica koje je štetu prouzrokovalo, odnosno vlasnika automobila. Osiguranje od autoodgovornosti je značajno za sve učesnike u saobraćaju i ugovara se kao obaveza uz prateću dokumentaciju. 

Putno osiguranje za bezbedan odlazak u inostranstvo

Za siguran i bezbedan odlazak u inostranstvo, putno osiguranje je pravi izbor. U pitanju je vrsta osiguranja koja pruža nadoknadu svih troškova u slučaju nezgode koja se dogodila u drugoj zemlji, bilo da je u pitanju putovanje privatnog ili poslovnog karaktera i svrhe. Takođe, u slučaju da je potrebno lečenje u stranoj zemlji, sve troškove prevoza, zbrinjavanja u bolnici, medikamenata, drugih terapija i angažovanja stručnjaka i profesionalaca za realizaciju administracije i pratećih aktivnosti, pokriva putno osiguranje. 

Uz kasko i osiguranje od autoodgovornosti, ova varijanta je kompletna za bezbedno upravljanje automobilom, bez stresa i strepnje. To je način da se svako oseća sigurnije u slučaju da putuje u drugu zemlju. Istovremeno, sve do povratka u zemlju polaska, odnosno matičnu državu, putno osiguranje pokriva troškove lečenja, prevoza, administracije, prevoza i svega drugog što je neophodno.

Osiguranje sa kojima je bezbednost zagarantovana jeste putno osiguranje, kasko i osiguranje od autoodgovornosti. U pitanju su vrste koje pružaju sigurnost u slučaju različitih nezgoda, kao i nadoknadu brojnih troškova koji mogu u tom trenutku nastati. Najvažnije je obezbediti ozdravljenje i oporavak ljudi, a zatim i pokrivanje svih troškova drugim učesnicima, kao i na njihovom i sopstvenom vozilu.