Home Auto-moto Kasko osiguranje vozila – neophodnost današnjice

Kasko osiguranje vozila – neophodnost današnjice

139
kasko osiguranje

Automobili su uglavnom veoma vredna imovina, bilo da su u pitanju najnovije, ili nešto starije generacije vozila. Upravljanje prevoznim sredstvima zahteva da stepen bezbednosti bude podignut na najviši nivo, sa pažnjom i odgovornošću, kao i osećajem za čuvanje samog automobila u dobrom stanju. Kasko osiguranje vozila zbog toga je neophodnost u današnjem vremenu.

Nalazimo se u dobu u kojem svi negde žure, često voze neprilagođenom brzinom i pod stresom traže parking mesto više. Kasko osiguranje vozila ima zadatak da obezbedi efikasnu nadoknadu troškova u slučaju da i pored velike pažnje, sigurnosti i odgovornog pristupa, ukoliko dođe do nesrećnog slučaja sopstvenom, ili krivicom drugog lica.

Zaštita vozila uz efikasno pokrivanje troškova

Kasko osiguranje vozila pruža brzu i laku nadoknadu svih troškova, usled saobraćajne nezgode – udesa, mehaničkih oštećenja i slično. U zavisnosti od potreba korisnika, bira se potpuno, dopunsko, delimično kasko osiguranje vozila, ili neka od njihovih kombinacija. Najčešće, osnovna kasko opcija pruža zaštitu automobilima kroz efikasnu nadoknadu troškova usled raznovrsnih šteta, kao što su: nezgode i udesi, požari, poplave, vremenske nepogode i uticaj na vozila, ekspolozija, pad drveta i odroni, iskakanje životinja i slično.

Dopunsko osiguranje obezbeđuje nadoknadu štete usled krađe putem provale, otuđivanje stakala i delova na automobilu, čak i problem utaje kada se radi obično o rent a car i lizing uslugama. Delimično kasko osiguranje vozila predstavlja prelazni oblik između prvobitno navedenih opcija, jer pruža zaštitu samo od određenih okolnosti, koje odgovaraju klijentima. Uglavnom je u pitanju lom stakla, retrovizora i srodnih oštećenja, jer se najčešće dešava. Premija osiguranja, kao nadoknada koja se plaća društvu prilikom sklapanja ugovora, zavisi direktno od odabrane vrste usluga.

Vrlo isplative usluge uz kasko osiguranje vozila

Potpuno, dopunsko ili delimično kasko osiguranje vozila izbor su za koji se odlučuju korisnici prema sopstvenim potrebama i mogućnostima. Osnovna premija osiguranja definiše se prilikom potpisivanja ugovora i dobijanje polise. Iznos nadoknade koju korisnik plaća osiguravajućem društvu može da bude u fiksnom ili promenjivom iznosu, a najčšeće zavisi od dužine trajanja ugovora i obima angažovanja, tačnije usluga koje se realizuju. Kasko osiguranje vozila nadoknađuje štetu bez obzira na krivicu, što je ključna razlika od varijante osiguranja od autoodgovornosti. U toj opciji, šteta se pokriva samo drugim licima i trećim učesnicima, a ne vlasniku vozila koje je prouzrokovalo štetu.

Sa druge strane, kasko osiguranje vozila ima prednosti zbog toga što bez obzira čija je krivica, svaki vid štete koji je predviđen polisom može da se efikasno i u vrlo kratkoj proceduri pokrije. Kada se razmatra vrsta kasko osiguranja, dopunska opcija koja se odnosi na pokriće štete u slučaju raznovrsnih krađa i razbojništva nad vozilima, ugovara se uz potpunu i nije moguće da bude samostalna usluga. Svakako, sve usluge su isplative, jer osiguravajuće kompanije odobravaju raznovrsne popuste, posebno lojalnim i dugogodišnjim klijentima.

Kasko osiguranje vozila omogućava brzu i laku, a pre svega pouzdanu nadoknadu troškova u slučaju da do nesrećnog slučaja – udesa, nezgode ili sa dodatnom opcijom i krađe, dođe u trenutku trajanja polise. Cilj širokog spektra usluga osiguravajućih kuća, jeste da obezbede maksimalnu pokrivenost osiguranih rizika, kao i da se stepen bezbednosti podigne na što veći mogući nivo.