Home Auto-moto Zašto se uvek savetuje ugovaranje usluge kao što je kasko osiguranje?

Zašto se uvek savetuje ugovaranje usluge kao što je kasko osiguranje?

109
najbolje kasko osiguranje

Obezbeđivanje potrebne zaštite ličnosti, imovine, drugih vrednosti i značajnih stvari u svakodnevnici, dobija se uz ugovaranje usluga osiguravajućih kompanija. Kada je u pitanju velikom broju ljudi dobro poznata oblast sigurnosti kao što je kasko osiguranje, radi se o kategoriji koja se bavi zaštitom vozila u slučaju određenih iznenadnih okolnosti, oštećenja i gubitaka.

Kasko osiguranje samo je jedna u nizu od širokog spektra usluga koje pružaju osiguravajuća društva, ali je veoma značajna za otklanjanje eventualnih posledica koje su nastale prilikom saobraćajne nezgode, parkiranja i drugog spleta okolnosti. Za razliku od autoodgovornosti kada se šteta pokriva drugom licu koje nije izazvalo nezgodu, najbolje kasko osiguranje pruža nadoknadu svih troškova na sopstvenom motornom vozilu.

Karakter zaštite koje ima kasko osiguranje za sve vrste prevoznih sredstava

Činjenica je da kasko osiguranje ne može da spreči pojavu određenih događaja, okolnosti i posledice nezgoda, ali u velikoj meri može da ih umanji i efikasno, potpuno i kvalitetno nadoknadi, bez odlaganja i čekanja. Naime, kasko osiguranje zasniva se na sklapanju ugovora između korisnika i kompanije koja pruža usluge i dobijanju polise, na osnovu kojeg se uplaćuje definisana premija osiguranja, određuje osigurana suma novca i nivo pokrića nastalih šteta.

Kada do štete dođe, u kratkom vremenskom roku ekipe za procenjivanje štete izlaze na teren, prave potrebne zapisnike, beleške i fotografije, a nakon dokumentovanja utvrđuje se i nivo oštećenja, kao i suma novca koja će korisniku biti isplaćena za potrebnu sanaciju. Kasko osiguranje može se ugovoriti za putnička, teretna i sva druga vozila, ko što su motocikli, radne mašine, autobusi i slično. Zbog veoma zaštitnog karaktera, kasko osiguranje se preporučuje svima, kao način efikasnog pokrića eventualnih troškova koji nastaju usled nezgode u saobraćaju.

Kasko osiguranje koje nadoknađuje štetu nastalu različitim uzrocima na putevima

Ugovaranjem usluge kao što je kasko osiguranje, korisnik polise se obavezuje na uplatu definisane sume, ali i obezbeđuje u slučaju nezgode i prouzrokovane štete na automobilu, kamionu i bilo kojem drugom motornom vozilu. Kada se razmatraju dostupne opcije, klijenti razmatraju između varijante potpuno kasko osiguranje, delimično i dopunsko. Potpuno kasko osiguranje je najšire definisano jer obuhvata nadoknadu štete usled nastanka rizika u vidu saobraćajne nezgode, eksplozije, požara, iznenadnih promena vremenskih uslova, hemijskih i drugih delovanja iz spoljašnjosti, manifestacije, udara groma i grada, poplava, vodostoja i potapanja, kao i otuđivanja i krađe vozila.

Naravno, pokriveni su i mnogi drugi rizici koji su karakteristični za stanje na putevima – iskakanje životinja, odroni i padovi predmeta, i slično. Delimično kasko osiguranje ugovara se za pojedine slučajeve i delove automobila, kao što je oštećenje svih stakala, i drugo. Dopunsko kasko osiguranje kao što i sam naziv kaže na neki način upotpunjuje usluge, tako što obuhvata putnu opremu, zaštitu pribora, alata, brendiranja i drugo, kao deo koji se može ugovoriti uz varijantu potpunog osiguranja.

Kasko osiguranje važno je i neophodno za sve vrste vozila, zbog čega se ugovara veoma često i rezultira dobijanjem vredne polise za pokriće mogućih troškova prouzrokovanih različitim faktorima. Da bi se obezbedilo kasko osiguranje potpisuje se ugovor i bira širina spektra usluga – potpuno, dopunsko ili delimično, a zatim plaća premija osiguranja uz višestruke isplate suma novca ukoliko dođe do pojave osiguranog rizika.