Home Lepota Detalji koji obično prstenje čine neobičnim

Detalji koji obično prstenje čine neobičnim

266

Kada je u pitanju venčanje, svi koji su prošli to, govore da je to jedan od najstresnijih dana u njihovom životu jer sve vreme mladenci brinu da li će sve ispasti kako treba, iako su ranije maštali da je njihov zadatak samo da se pojave, da budu lepi i raposloženi, i da uživaju. Tokom priprema za venčanje postoji veliki broj stvari koje treba pripremiti. Jedna od jako bitnih stvari jeste izbor burmi, jer ćete istu nositi sve vreme na svojoj ruci, i na taj način ćete istu gledati svakodnevno. Iz tog razloga, trebate izabrati nešto što vam se sviđa, što priliči vašem ukusu i karakteru, iako je takva burma možda neobična za neke druge ljude. 

Značaj burme za venčanje

Istorija značaja burmi počinje još iz starog veka i vezana je za Egipćane. Naime, oni su smatrali da krug predstavlja simbol večnosti, pa su iz tog razloga počeli da prave prstenje u obliku kruga, a samim tim i burme. Oni su nosili prsten na domalom prstu leve ruke smatrajući da odatle kreće vena koja je povezana sa srcem.

Vremenom se običaji menjali, tako da danas pravoslavci burme nose na domalom prstu desne ruke, jer se krste sa desnom rukom. Međutim, i pored toga, značaj burmi je isti, i one predstavljaju znak zajedničkog života koji treba da bude ispunjen ljubavlju, koja takođe treba da bude večna. 

Neobične burme

Postoji nekoliko vrsta izgleda burme za venčanje, ali svakako da treba izabrati one koje odgovaraju vašoj ličnosti. Neki smatraju da treba izabrati tradicionalni izgled burmi koji imaju dozu starinskog izgleda, i koji imaju jednostavne konture i oblike, koje su tanke ili deblje. Burme se uglavnom prave od zlata, srebra ili belog zlata, ali i one su podložne trendovima i modi, pa su modifikovane, i iz tog razloga se pojavljuju u različitim oblicima, materijalima, pa i stilovima.

Danas se burme proizvode i od drugih materijala kao što je titanijum, cirkonijum, kobalt, itd. Upravo ovi metali predstavljaju burme od neuništivog materijala pa se mušakrci češće odlučuju za njih. „Čvrst“ momak, koji nije naviknut na nošenje nakita, verovatno će poželiti burmu od titanijuma, jer ne blješti, a takođe od istog materijala se izrađuju svi oni moćni alati, kao i određeni delovi Lamburdžinija

U poslednje vreme se javljuju i neke neobične burme koji sadrže otmenost, originalnost, ali i izvesnu dozu humora. Takve burme imaju svoj, poseban oblik, ali i od posebnog materijala se prave. Jedan od takvih vrsta je zapravo mešanje belog i rozeg zlata koja predstavlja veoma neobičan par burmi zbog specifične obrade zlata, koje daje utisak prelamanja. Kada se dodaju i dijamanti, onda bljesak obradjenih svetlucavih rubova površine opčine mlade dame, prilikom odabira burmi. Sa druge strane, ovakva muška burma je fino matirana, dok su rubovi klasično sjajni. 

Burme od belog zlata i njihova cena

Kada je u pitanju izbor burmi, mladenci se uglavnom opredeljuju za burme od belog zlata. Postavlja se pitanje zašto? Burme od belog zlata izgledaju jako elegantno koje će dodatno istaći lepotu, kao i blistavost belog zlata, bez obzira da li imaju sitnije dijamante, ili ne. Kada su u pitanju muške burme u belom zlatu, one su veoma diskretne i daju izvesnu otmenost. Cena burmi od belog zlata zavisi od više faktora kao što je da li ima dijamant ili ne, da li sadrži još neki metal ili ne, da li ima neki poseban tekst ili ne, i ona iznosi od 200 evra, pa do preko 1000 evra. Veliki izbor burmi možete pronaći na sajtu zlatare Aurum http://zlataraaurum.rs/.